onsdag 5. november 2014

Hellige Tsar-martyr Nikolai II: Myte og Virkelighet

av Fader Andrew Phillips

Introduksjon
«En svak, dum, udugelig reaksjonær, som hindret fremgang mot et vestlig konstitusjonelt monarki eller republikk.» Slik er den primitive vestlige stereotypen om den klandrede og senere martyrte Tsar Nikolai II, som kanskje hadde som sin eneste feil at han var for snill. Den gjentatte stereotypen om ham sier egentlig veldig lite om ham, men mye mer om den hatfylte fremmedfiendtligheten og de arrogante, hyklerske og selvrettferdiggjørende fordommene til dem som holder den.

Det de egentlig sier er at den uskyldige Tsaren, som motsto deres vestlige materialistiske «fremgang,» måtte ødelegges, uansett hvor flaut den barbariske måten han og hans familie døde på er for dem. Det utrolige er at denne antirussiske vestlige historiografien stemmer helt med både sovjetisk og førrevolusjonær antiortodoks historiografi. Hvorfor? Fordi dens forfattere har samme kilder – den samme antikristne, materialistiske ideologien som utviklet seg i Vesten og som Vesten har spredt rundt verden. Hva er noen av disse mytene?

Livegenskap
Livegenskap var ikke russisk – det ble innført fra Vesten sammen med absolutisme, dvs. tyrannisk monarkisme. Livegenskap ble gradvis innført i Russland ved vestlige herskere eller herskere med en vestlig mentalitet, særlig keiseren Peter I og den tyske keiserinnen Katherine II. Det varte bare rundt 200år og tok slutt på fredelig måte før USA gjorde slutt på slaveri – bortsett fra at det i USA krevde en forferdelig krig og en halv million døde før slaveri kunne endes der. Når det gjelder Vest-Europa, burde det tilføyes at levestandarden for folkemengdene som jobbet med jordbruk eller fabrikkarbeid ikke var stort bedre enn slaveri i det 19. århundre.

Tsar Nikolai II
Tsar Nikolai kunne fem språk flytende, hadde reist verden rundt og var godt kjent med europeisk historie. Å kalle ham dum eller intellektuelt begrenset er absurd. Ja, det er sant at han ikke var en «intellektuell» - men har en intellektuell noen gang blitt en bra hersker? Hadde han vært svak, hadde stresset som hørte med rollen som Tsar tatt knekken på ham lenge før Første Verdenskrig. Hadde han vært svak, hadde han aldri overtatt kommandoen over sine militære fra de inkompetente i august 1915. Han var ikke inkompetent – selv om mange av generalene, ministrene, aristokratene og byråkratene rundt ham, inkludert hans Romanov fettere, helt klart var det – i tillegg til at de var meningsløse tidsfordrivere.

En av Tsarens største problemer her var å finne desinteresserte, troverdige og kompetente administrerere. Det var nettopp forrådet til utroverdige og inkompetente karrierister som førte til Tsarens såkalte avgang. Å kaller Tsaren reaksjonær er absurd. Det var for eksempel han som, i strid med alle råd, valgte den geniale liberale Petr Stolypin som sin statsminister. Han skattet de rike og gav til de fattige, og gjorde jordbrukere om til jordeiere – noe som irriterte visse medlemmer av Romanov familien og andre overrike aristokrater, som deretter la planer mot Tsaren. Tragedien var at Stolpyn ble drept av en terrorist etter kun fem år ved rattet og før reformene hans hadde oppnådd de nødvendige resultatene.

Tsarina Alexandra
Tsarina var ikke hysterisk, umoralsk eller pro-Tyskland. Hun identifiserte seg fullstendig med ortodokse Russland; hennes avstand fra det dekadente samfunnet i St. Petersburg var nettopp fordi hun var moralsk. Og etter å ha sett hennes Hesse-rike ødelagt av Preussen, hadde hun ikke annet en misnøye med den prøyssiske («Tyske») materialismen som lå bak Keiserens Krig. Tsarina blandet seg ikke inn i administrasjonen. Hennes rolle er klar fra hennes brevveksling med Tsaren. Hun støttet og, under krigen, påtok seg ting som å sende takkebrev under Tsarens instrukser. Hun led veldig ved synet av sønnens tilstand, men kunne ikke ha vært hysterisk, når hu valgte å vaske og bandasjere sårene til soldater dag inn og dag ut i to år.

Khodynka
Den uforutsette massepanikken i Khodynka etter Tsarens kroning i 1896, der mange hundre omkom kan ikke skyldes på Tsaren. Som liknende hendelser i vestlige land, var det en forferdelig ulykke, som førte til at hundrevis døde i en tidligere uhørt folkemengde på 500,000. Den medlidende Tsaren gav de pårørte familiene store mengder av sine egne penger i kompensasjon.

Pogromer
De verste antijødiske opprørene (pogromer) ved slutten av århundre skjedde ikke i Det russiske rike men i Berlin, Wien og andre steder i Vest-Europa. (Hvem har glemt Dreyfuss?). I Russland var det sterke uttalelser imot disse opprørene som ble begått av et lite antall mennesker i Polen, Bessarabia og vest-Ukraina. Tsarens regjering gjorde sitt ytterste for å for å forsvare jødene i sitt rike, om hadde kommet dit som flykninger fra forfølgelse i Vest-Europa…

Den russisk-japanske krig
Et fiendtlig, utålmodig og imperialistisk Japan angrep Russland uten varsel ved Port Arthur i 1905, akkurat som de angrep USA uten varsel ved Pearl Harbour i 1941. Russerne var uforberedte delvis fordi de hadde brukt så lite på militæret – i motsetning til de aggressive vestlige nasjonene og deres etterlikner, Japan. Det var Tsar Nikolai som hadde foreslått internasjonal avvæpning ved Haag. Å beskylde denne fredsskaperen for å starte krig for å skape nasjonal enhet er rett og slett en myte fortalt av dem som ikke kan historie. Med kun en kvartel av vest-europeisk og japansk militærinvestering, var et fredsinnstilt Russland dårlig forberedt til å krige tusenvis av kilometer fra hovedstaden. Å gi Tsaren skylden for japansk aggresjon eller den katastrofale ineffektiviteten til enkeltpersoner i hans administrasjon før og under krigen er ikke akkurat rettferdig.

Den blodige søndagen
Mens Tsaren var borte fra St. Petersburg (på grunn av det nesten vellykkede drapsforsøket på ham og familien tre uker før), gjorde en voldelig mobb (ikke «fredelig og ubevæpnet», som det heter i vestlig propaganda) opprør på Den blodige søndagen i 1905, da de brant og ranet kjøretøy og andre eiendommer. De ble ledet av en frafallen, to ganger gift prest, f. Georg Gapon, som hang seg selv året etter, når det ble oppdaget at han faktisk var en hemmelig agent. For å forsvare St. Petersburgs forskrekkede innbyggere, skjøt troppene og tragisk drepte 92 mennesker (ikke «tusener», som det heter i vestlig propaganda). Soldatene måtte skyte for å forsvare St. Petersburg folk, som hadde stengt seg inne i husene sine i frykt. Tragedien var at folk dødde.

Bakvendt
Russland var ikke så bakvendt som vestlig media forestiller det. På mange måter var deler av Vest-Europa og USA mye mer bakvendte. I 20 år under Tsar Nikolai II hadde befolkningen i hans rike økt fra 123 millioner til 175 millioner. I 1913 hadde industrivekst i Russland forbigått USA, og kornproduksjon var en tredjedel høyere enn USA, Canada og Argentina sammenlagt. Det russiske rike hadde blitt Europas kornlager; dets kornproduksjon økte med 70% mellom 1894 og 1914. Mellom 1894 og 1913 hadde industriproduksjon firedoblet. I 1914 forutsa den franske økonomisten Edmond Théry at Russland ville dominere Europa politisk og økonomisk innen 1950.

Sosialtrygd ble innført i 1912, og de hadde et fabrikkinspektorat, men forbud om visse former utnytelse hadde allerede blitt innført for første gang i verden så tidlig som 1700tallet, inkludert en maksimum arbeidsdag på 10 timer. 80% av jordbruksland tilhørte bønder innen 1914, og Tsaren gav selv vekk 40millioner hektar i Siberia. Så mange titusener av skoler ble åpnet at leseferdighet var 85% - sammenliknbart med dagens USA. Tsarens Russland ble ikke ødelagt fordi det var «bakvendt», men fordi det var kristendommens siste høyborg, noe Evangeliets materialistiske fiender, både kapitalister og kommunister, ikke kunne tolerere.

Første verdenskrig
De vestlige alliertes mål var ikke bare å bekjempe Tyskland. Det var også å svekke og splitte Russland. Vesten visste at tretti år til med fred ville føre til at Russland ble verdens rikeste nasjon, som jordbruksministeren Krivosjein hadde sagt offentlig i 1912. Vesten kunne ikke tillate dette. Vesten kunne heller ikke tillate Konstantinopel, og kanskje også Antiokia og Jerusalem, å bli russisk-ortodokse protektorater, slik Tsaren ønsket, som en følge av russisk seier i Keiserens Krig.

Så snart den vestligorganiserte Revolusjonen hadde skjedd tidlig i 1917, gikk så USA inn i Krigen og det amerikanske århundre begynte. Innen 1945 hadde hele Vest-Europa blitt USAs nikkedukke. Dette var intet tilfelle. Tsarens trofasthet til de allierte tillot ham ikke å skape noen separat fred; dessverre ble hans trofasthet og offer for de allierte møtt med de alliertes illojalitet til ham og hans rike. Det som var merkverdig med Krigens resultat var Vestens forræderi. Under Tsarens såkalte «abdikasjon,» sa faktisk Lloyd George i parlamentet at ved dette «har Storbritannia oppnådd ett av dets hovedmål i krigen!»

Etter Bolsjevikenes coup d’état, som tok makten fra de inkompetente aristokratene og bourgeoisie som hadde utført Revolusjonen, landet Storbritannia i nord og i Baku langt sør i Det russiske rike, der de gav selvstendighet til Aserbajdsjan, grådige etter dets olje. Italienerne marsjerte inn i Georgia og skapte en selvstendig stat der, grådige etter dets mangan. Franskmennene okkuperte Odessa og presset for Ukrainas selvstendighet. Istedenfor å hjelpe de Hvite, gav Vesten våpen til polakkene, som da invaderte og kapret Kiev og Smolensk. Amerikanerne og japanerne landet å i Vladivostok. Den frafalte General Brusilov som hadde hoppet fra Hvitt til Rødt bemerket at, «Polakkene angriper russiske fort med hjelp fra nasjonene vi reddet fra sikkert tap i begynnelsen av Krigen». Han var en forræder for Tsaren, men her talte han sannheten.

Rasputin
Senere russisk (= ikke-sovjetisk) forskning har bevist at Gregor Rasputin var utsatt for forferdelig klander og sladder. Hvorfor? Fordi klandrerne ville rettferdiggjøre sitt hat for monarkiet ved Rasputinlegenden. Forskning av folk som A.N. Bokhanov har blitt gjort i arkivene, ikke i sladder og pornografiske forfalskninger. Rasputin var med vilje feilrepresentert i Russland uten sensur (i motsetning til Vest-Europa), men også uten lover mot ærekrenkelse. Han måtte demoniseres av dem som hatet ham fordi han var en sann kristen. Russland falt ikke på grunn av Rasputin, men på grunn av dem som klandret Rasputin og med ham Tsarens regjering. Absurde anklagelser om at Rasputin nesten hersket over landet under Krigen, denne fantasien de fremstilte, kom fra degenererte aristokrater eller rike, maktsyke bourgeois.

Rasputin hadde ingen politisk innflytelse over den selvstendige Tsaren; han bodde i Siberia helt til 1914 og besøkte kongefamilien kun når Tsarevitsjen var syk. «Rasputin» betyr ikke «utsvevende», men en som bor der det ikke er veier. Han var ikke gal, eller en mystiker, eller en kjetter, eller en hestetyv, eller en munk; han var en from gift lekmann med tre barn. En datter, Matrona, døde i Los Angeles i 1977; et oldebarn er fortsatt i live og bor i Paris. Han var ikke en fordervet fyllik med masse penger. Ja, han hadde bondske manerer, men så var han trossalt en bonde. Penger han fikk av de rike, gav han til andre og til sin landsbykirke. Han døde, eller var brutalt mordet, i fattigdom.

Rasputin ble godt omtalt av Hl. Johannes Kronstadski og Biskop Theofan (Bystrov) for hans ærlighet. En from ortodoks kristen, med et mirakuløst helbredelsesevne, tilbrakte han mye tid i kloster og i bønn. Han var en from bondehelbreder, sent av Guds forsyn til å helbrede Tsarevitsjen, og gjorde under. Sjalue og tidsfordrivende aristokrater prøvde å forderve ham ved alkohol, og til slutt drepte de ham. Blant disse aristokratene var transvestittokkultisten Jusupov, og britiske hemmelige agenter. Jusupov, en stor beundrer av Oscar Wilde, var en feiging som hadde flyktet fra militærtjeneste. Han var ikke bare en kaldblodet morder, men også en løgner. Rasputins drap forarget russiske bønder, som Rasputin hadde vært en av, fordi de følte at korrupte aristokrater alltid ville hindre dem i å nærme seg Tsaren.

Konklusjon
Russland ble revet ned av 5% av befolkningen, dets «intelligentsia» som, selv etter å ha drept Rasputin, fortsatte å klandre kongefamilien på en forferdelig måte. Det er ikke rart at de som klarte å emigrere for det meste forlot Den russiske kirke så fort som mulig, ikke en gang i stand til å forbli trofast til dette; det var «forræderi, feighet og løgn», som Tsar-martyren hadde sagt. Det vestliggjorte aristokratene var anti-russiske. Det er også derfor det tok den frie russisk-ortodokse kirken 63 år før den kanoniserte kongefamilien – fordi det var for mange lekfolk som motsa kanoniseringen og derved muligheten til å rette på de historiske urettferdighetene begått av deres foreldre og besteforeldre. Kun etter den kanoniseringen, som faktisk var en omvendelsesgjerning, kunne sovjetregjeringen, bragt til makten av et degenerert aristokrati, falle.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar